TAMARA ĆE KONAČNO ČUTI: Sakupljen novac za devojčicu iz Kikinde

R. Šegrt

23. 11. 2020. u 14:33

MAJKA male Tamare Savić iz Novih Kozaraca kod Kikinde, Gordana Golubović Savić obavestila je organizatore i učesnike humanitarnih akcija za njenu ćerku, da je sakupljen novac za implant sluha i da je već poručen.

ТАМАРА ЋЕ КОНАЧНО ЧУТИ: Сакупљен новац за девојчицу из Кикинде

Foto: Privatna arhiva

Ovo pomagalo staje 19.000 evra i ta suma više nije prepreka da četvorogodišnja devojčica ponovo ode na operaciju i da nakon intervencije stekne sluh. 

- Hvala svim divnim ljudima na pruženoj pomoći i podršci. Zahvalni smo svima koji su pomogli da Tamara što pre dobije neophodan implant. Radovala nas je svaka uplata, organizovanje dečijeg bazara i akcija za sakupljanje novca na raznim mestima i na razne načine. Bez pomoći humanih ljudi, sami ne bismo više mogli da uradimo bilo šta. Tamara svima šalje puno puno poljubaca – sa optimizmom je poručila majka Gordana.

Kako smo već pisali, mala Tamara ima četiri godine, ali još nema sluh, jer od rođenja ima obostrano oštećenje. Nakon brojnih pregleda, konačna dijagnoza postavljena joj je 2017. godine kada je ustanovljeno da se radi o senzorineuralnom gubitku sluha na oba uha.

Jedna operacija već je urađena, ali nažalost bila je bezuspešna. Iako je u desno uho deteta ugrađen kohlearni implant, roditelji su primetili da ona ni posle toga ne reaguje na zvuk, što je potvrđeno i na kontrolnim pregledima u Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Lekari su predložili ugradnju novog implanta, ali roditelji nisu sami mogli da obezbede novac, pa je akcija počela preko Fondacije “Budi human”, a nastavljena ne razne druge načine, akcijama u Kikindi i preko online humanitarnih licitacija. 

Sada za Tamaru i njene roditelje postoji velika nada da će operacija na levom uhu dati rezultate i da će devojčica, konačno, moći da čuje mamin i tatin glas.

- Lekari su nas upozorili da sluh neće da bude stopostotan, ali će u, svakom slučaju, biti bolje nego sada - rekla je Gordana.

Zbog epidemiološke situacije intervencija još nije zakazana, ali je najvažnije da je implant nabavljen i da za malu Tamaru postoji nova, velika nada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!