EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Preminuo još jedan Kruševljanin, potvrde o pozitivnim na koronu stalno pristižu

S. BABOVIĆ

21. 11. 2020. u 18:13

VIRUS galopira u Rasinskom okrugu,gde je od srede do petke registrovano novih 227 slučajeva KOVID-19, a rezultati pristižu iz sata u sat.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Преминуо још један Крушевљанин, потврде о позитивним на корону стално пристижу

Foto: S. Babović

U međuvremenu je registrovan još jedan smrtni slučaj u Kruševcu, čime se broj preminulih sa dijagnozom KOVID-19 popeo na 65.

Najviše novoregistrovanih slučajeva je sa teritorije Kruševca - 130. Štab za vanredne situacije čeka mišljenje epidemiloga Zavoda za javno zdravlje o uvođenju vanredne situacije.

Vanredna situacija je već skoro dva meseca na snazi u Trsteniku, gde je zabeleženo 42 nova slučaja virusa. U vanrednoj situaciji nešto kraće od Trstenika je Aleksandrovac. I u ovoj opštini je ponovo došlo do većeg broja novoregistrovanih - 27.

Sve veći broj stanovnika Ćićevca javlja se sa respiratornim problemima i ne isključuje se ni tamo mogućnost istog scenarija kao za Trstenik i Aleksandrovac. U Brusu je zabeleženo još šest, a u Varvarinu tri nova pozitivna brisa.

Virus korona je od sredine marta potvrđen kod 3.088 lica u Rasinskom okrugu, a najviše u Kruševcu – 1.601. Od početka epidemije KOVID-19 potvrđen je kod 680 osoba u Aleksandrovcu, 433 u Trsteniku, 152 u Brusu, 113 u Varvarinu, odnosno 109 u Ćićevcu.

Na kruševačkom Infektivnom odeljenju sa simptomima KOVID-19 je trenutno 90 pacijenata. Kapaciteti još nisu popunjeni.

Otvaranje regionalne KOVID bolnice u kasarni “Rasina”, druge ovog tipa posle one u Batajnici, trebalo bi da bude 15.decembra. Kapacitet ove specijalizovane zdravstvene ustanove biće 500 postelja, a u okviru novog bolničkog kompleksa planirana je prijemna ambulanta, intenzivna i poluintenzivna nega, centralni objekat, sala, hemiodijaliza, laboratorija i odeljenje dijagnostike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna