JEDNAKA ŠANSA ZA SVE: Veliko Gradište sprovodi program poboljšanog zapošljavanja Romkinja

Novosti online

20. 11. 2020. u 15:31

U ŽELjI da svim svojim građanima pruži priliku da poboljšaju svoju životnu i finansijsku situaciju, u opštini Veliko Gradište sprovedeni su brojni programi među kojima je poslednji poboljšavanje zapošljavanja Romkinja.

ЈЕДНАКА ШАНСА ЗА СВЕ: Велико Градиште спроводи програм побољшаног запошљавања Ромкиња

Foto: Mihajlo Vasić

Tako je pre nekoliko dana održana sertifikovana obuka “Lični pratilac deteta” na kome su, poštujući sve preporučene bezbedonosne mere, zainteresovane dobila stručno osposobljavanje.

Ovo je samo jedan od segmenata ovog projekta koji se sprovodi u okviru programa EU podrška inkluziji Roma, a koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština.

Opština Veliko Gradište ovom projektu koji realizuje u partnerstvu sa udruženjem “Inkluzija danas” posvetila je veliku pažnju a konačni cilj je značajno unapređenje socijalno-ekonomskog razvoja i socijalne uključenosti romske zajednice u ovoj opštini. Osim ove obuke, u okviru projekta “Poboljšanje zapošljavanja Romkinja u opštini Veliko Gradište” planirana je obuka za gerontodomaćice, kao i set drugih obuka, a u toku je i stručna praksa za deset žena kod privatnih subjekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna