ALARMANTNI PODACI STIŽU IZ NIŠA: Trećina preminulih u poslednja 24 sata je iz ovog grada, hospitalizovano više od 200 pacijenata

Novosti online

17. 11. 2020. u 21:28

U PRETHODNA 24 sata, od posledica korona virusa u Srbiji su život izgubile 24 osobe, a od toga je trećina, odnosno njih osmoro, iz Niša.

АЛАРМАНТНИ ПОДАЦИ СТИЖУ ИЗ НИША: Трећина преминулих у последња 24 сата је из овог града, хоспитализовано више од 200 пацијената

Foto: J. Ćosin

U kovid objektima Kliničkog centra (KC) Niš hospitalizovana su ukupno 223 pacijenta. Kod 151 pacijenta je potvrđeno prisustvo korona virusa.

- Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. NJihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 8 pacijenta, sa potvrđenim virusom covid-19, preminulo je - navodi se na sajtu KC Niš.

U Zdravstvenom centru (ZC) Lekovac, u kovid bolnici, trenutno su hospitalizovana 52 pacijenta. Kod 32 je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 66 pacijent. Kod 57 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

- Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranja, dva pacijenta sa potvrđenim korona virusom su preminula - saopšteno je iz KC Niš.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)