NOVA PRAVILA I SUSPENZIJE U "GEOKSU": Ni u toalet bez odobrenja i to sa karticom!

D.R.

16. 11. 2020. u 19:07

FABRIKA obuće "Geoks" u Vranju suspendovala je tridesetak radnika, označenih kao "kolovođe štrajka" i uvela restriktivne mere za korišćenje toaleta, saznaju "Novosti".

НОВА ПРАВИЛА И СУСПЕНЗИЈЕ У ГЕОКСУ: Ни у тоалет без одобрења и то са картицом!

Foto: J.S.

Nakon prošlonedeljne obustave rada zbog neplaćenog prekovremenog rada i radnih subota, rukovodstvo "Geoksa" je podelilo tridesetak rešenja o suspenziji, sa rokom izjašnjenja od osam dana. Istovremeno je zakazan sastanak rukovodstva sa poslovođama na kojem bi trebalo da se odluči ko će od suspendovanih dobiti otkaz, kaže naš izvor iz fabrike.

Radnicima "Geoksa" neće biti plaćen prekovremeni rad i radne subote tokom leta, zbog čega je i obustavljen rad prošle sedmice.

- Kako nam je objašnjeno, pauza u procesu proizvodnje nastala zbog vanrednog stanja morala je da bude nadoknađena, tako da su prekovremeni rad i sve radne subote nakon toga bila nadoknada izgubljenih radnih sati. Kada su sve sravnili, saopšteno nam je da radnici fabrici "ništa više ne duguju" - priča naš sagovornik.

Novost u fabrici je i kontrola korišćenja toaleta putem kartica. Na svakoj proizvodnoj liniji su u opticaju dve kartice, pa ako želite u toalet, morate da se prijavite i sačekate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri