SVE JE VIŠE ZARAŽENE DECE U ŠAPCU: Izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija, od korone obolelo 15 zdravstvenih radnika

Tanjug

14. 11. 2020. u 21:57

U ŠAPCU je u poslednja 24 časa od 98 testiranih na virus korona 44 sugrađana pozitivno na taj virus, rečeno je danas na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

СВЕ ЈЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНЕ ДЕЦЕ У ШАПЦУ: Изузетно неповољна епидемиолошка ситуација, од короне оболело 15 здравствених радника

Foto: A. D.

Kako je objavljeno na sajtu grada, gradonačelnik Aleksandar Pajić rekao je da je epidemiološka situacija u Šapcu i dalje izuzetno nepovoljna.

Kada je reč o obolelim zdravstvenim radnicima, njihovo zdravstveno stanje je znatno povoljnije, kazao je gradonačelnik i dodao da je njih devetoro izašlo iz kućne izolacije.

Ističe da je ukupno obolelo 15 zdravstvenih radnika u šabačkoj Opštoj bolnici.

Tokom protekla 24 časa, kovid je utvrđen kod još jednog zdravstvenog radnika u Domu zdravlja i jednog učenika osnovne škole.

- U obrazovnim ustanovama ukupno je obolelo 45 učenika. Juče je u kovid – ambulanti pregledan 251 pacijent, od čega 47 dece. Molim roditelje da obrate pažnju s kim im se deca druže i dolaze u kontakt, jer se povećava broj pregleda u Službi za zdravstvenu zaštitu dece - rekao je Pajić.

U Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ hospitalizovano je 86 pozitivnih pacijenta, od kojih šest sa teškom kliničkom slikom na respiratornoj jedinici i četiri na neinvanzivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024