NEMA POPUŠTANJA UGOSTITELJIMA: U Kikindi na pomolu proglašenje vanredne situacije

Рада Шегрт
Rada Šegrt

12. 11. 2020. u 14:10

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Kikindi i Severnobanatskom okrugu se pogoršava, a broj zaraženih virusom korona povećava se iz dana u dan.

НЕМА ПОПУШТАЊА УГОСТИТЕЉИМА: У Кикинди на помолу проглашење ванредне ситуације

Foto: R. Šegrt

U Kikindi je trenutno registrovano 80 obolelih , ali epidemiolozi procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, jer mlade osobe često nemaju izražene simptome iako su pozitivni i prenosioci su oboljenja.

Zbog toga gradska vlast i krizni štab razmišljaju da uvedu još strože mere zaštite od onih koje su na snazi od utorka, a po kojima, pored ostalog, ugostiteljski objekti mogu da rade do 21 sata.

Ugostitelji su u subotu održali skup na kojem je rečeno da će tražiti da lokali mogu da rade do 23 sata, ali je Lukač je rekao da neće biti popuštanja. Naprotiv.

- Razmatraćemo proglašenje vanredne situacije, jer neće biti bolje najmanje naredne dve nedelje. Nadamo se da će najnovije mere koje su već na snazi, poput skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, sprečiti širenje virusa. Uvedene mere su najblaže i doneze su po preporukama epidemiologa i kriznih šzabova Pokrajine i Republike. Razmišljamo da skratimo radno vreme i gradske uprave u drugih ustanova – izjavio je danas Lukač.

U SENTI ZARAŽENI MEDICINARI

- U Opštoj bolnici u Senti obolelo je više zdravstvenih radnika, a troje je na bolničkom lečenju u toj ustanovi. Nemamo konačan broj, jer su epidemiološka istraživanja u toku, ali je većina na kućnom lečenju - saopštila je dr dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Prema podacima ovog zavoda, u Kanjiži je obolelo 24, Senti 14, u Novom Kneževcu 12, u Čoki pet i Adi četiri. Među zaraženima je i troje dece.

Većina obolelih je na kućnom lečenju, a dobro je da zaraze nema u školama i vrtićima. Nema je ni među zdravstvenim tadnicima u Kikindi, jedna je doktorka je obolela i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Pogoršanje epidemiološke situacije danas je razmatrano na zajedničkoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije i Saveta upravnog okruga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)