DOBRE VESTI IZ VRANJA: Počeli organizovani preventivni pregledi za žene sa invaliditetom

J. S.

12. 11. 2020. u 11:49

ODBOR za ljudska prava Vranje u okviru programa SOS Telefon za žene, otpočeo je realizaciju preventivnih ginekoloških i pregleda dojke za žene sa invaliditetom na odeljenjima ginekologije i radiologije opšte bolnice u Vranju.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ВРАЊА: Почели организовани превентивни прегледи за жене са инвалидитетом

Foto: Odbor za ljudska prava

Hidraulična stolica, koja je do ovih pregleda bila u crvenoj KOVID zoni vranjske bolnice i godinama pre toga nije bila u upotrebi, sada je ponovo dostupna svim ženama sa invalidtitetom, što je u velikoj meri ohrabrilo mnoge žene da se uključe u akciju preventivnih pregleda za očuvanje reproduktivnog zdravlja.

Pregledi se obavljaju u grupama po pet žena, dva puta mesečno, u skladu sa merama zaštite od korona virusa.

Očekuje se da najmanje 50 žena bude deo ove značajne akcije u uslovima pandemije.

Odbor za ljudska prava u saradnji sa udruženjem Multipleskleroze Vranje i još pet udruženja osoba sa invaliditetom Vranja nastavlja organizovanje preventivnih pregleda u okviru nedavno potpisanog Memoranduma sa Zdravstvenim centrom Vranje – Opštom bolnicom Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)