PROJEKT „CINEMA“ U SOMBORU: Kako iskoristiti Graškalovićevu palatu?

J.B.

06. 11. 2020. u 18:36

U SOMBORU je održan sastanak sa predstavnicima projektnih timova partnera, radi dogovora oko aktivnosti na realizaciji zajedničkog projekta „CINEMA“.

ПРОЈЕКТ „CINEMA“ У СОМБОРУ: Како искористити Грашкаловићеву палату?

Foto: J.B.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i tim saradnika razmatrali su mogućnosti o boljem, racionalnijem korišćenju zgrade, odnosno prostorija Grašalković palate, kao prostora gde bi mogao da se nalazi somborski centar za kreativne industrije.

Projekat bi se time nadovezao na tekuće radove na samom objektu zgrade i na profilisanje Sombora kao grada kulture.

U sklopu projekta „Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu“, akronim CINEMA) planira se osnivanje jednog centra za kreativne industrije sa sedištem u Somboru, dok će drugi projektni partneri otvoriti dodatna dva centra iste namene. Osim podsticaja na lokalnom nivou, očekuje se i značajan efekat umrežavanja širom Dunavskog sliva, među partnerima projekta.

Lokalnim organizacijama i kreativcima će biti pružena prilika da se uključe u rad centra kreativnih industrija i da se povežu sa sličnim organizacijama u zemljama Dunavskog sliva.

Ukupno trajanje projekta je 30 meseci, od 1. jula do 31.decembra 2022. a ukupna vrednost projekta je 2.249.073 evra. Budžet Grada Sombora u projektu je 73.495 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!