OPREZNO I NA ZADUŠNICAMA: Apel gradonačelnika Leskovca svojim sugrađanima

Игор Митић
Igor Mitić

06. 11. 2020. u 15:17

GRADONAČELNIK Leskovca Goran Cvetanović, povodom sutrašnjih Zadušnica, uputio je apel svim Leskovčanima da se ponašaju odgovorno i da time zaštite svoje odnosno zdravlje svojih najbližih i svih stanovnika Leskovca.

ОПРЕЗНО И НА ЗАДУШНИЦАМА: Апел градоначелника Лесковца својим суграђанима

Foto: I. Mitić

Cvetanović je naveo da Leskovac, u poslednja dva meseca ima najpovoljniju epidemiološku situaciju u Srbiji, ali i da se u poslednja dva dana beleži blago pogoršanje.

- Juče je na teritoriji našeg grada registrovano 18, a danas devet osoba koja su obolela od Kovid-a 19. Potrudimo se svi zajedno da Leskovac i dalje bude jedan od gradova koji imaju najmanji broj novozaraženih i pokušajmo da dostignemo stanje bez novih slučajeva. Pomozimo sebi, našem gradu i čitavoj Srbiji – naveo je Cvetanović.

On je pozvao Leskovčane da se na Zadušnicama ne okupljaju u velikim grupama, da nose maske, da održavaju fizičku distancu i da pokušaju da običaje vezane za ovaj dan svedu na minimum.

- Većina nas se opustila. Moramo se podsetiti činjenice da nam je pre samo nekoliko meseci bilo onemogućeno normalno funkcionisanje i da samo svojom odgovornošću možemo sprečiti da se to ponovi – zaključio je Cvetanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri