ZLATNI STRIP: Nagrade za leskovačke autore na međunarodnom salonu u Velesu

I.M.

28. 10. 2020. u 22:19

ŠKOLA stripa „Nikola Mitrović Kokan“, koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru, na 18. Međunarodnom salonu stripa u Velesu osvojila je tri nagrade. Njenom predavaču Marku Stojanoviću, strip scenaristi, pripao je Gran pri ove manifestacije „Zlatan strip“. To je najviše strip priznanje u Severnoj Makedoniji.

ЗЛАТНИ СТРИП: Награде за лесковачке ауторе на међународном салону у Велесу

Foto: I.Mitić

Zbog pandemije virusa korona 18. Međunarodni salon stripa u Velesu, jedini strip festival u Severnoj Makedoniji, održan je minulog vikenda u virtualnom obliku.

Strip scenarista iz Leskovca Marko Stojanović trijumfovao je u konkurenciji 176 učesnika iz brojinih zemalja sveta, a priznanje je osvojio sa crtačem Miloradom Vicanovićem Mazom i koloristom Aljošom Tomićem i to za strip „Drevni“ koji je u septembru ove godine objavljen u jednom od najčuvenijih strip časopisa u svetu – američkom „Heavy Metal-u“.

Stojanoviću je ovo četvrto najviše priznanje strip salona u Velesu, a poslednje je osvojio pre dve godine. Leskovača škola stripa je u Severnoj Makedoniji osvojila i nagradu za najmlađeg učesnika, koja je pripala šestogodišnjoj Jani Stojanović, kao i specijalno priznanje za zapaženo grupno učešće na konkursu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!