EPIDEMIJA U BRANIČEVSKOM OKRUGU Porast broja pacijenata sa kovid simptomima

D.N.

27. 10. 2020. u 15:49

U KOVID bolnicu u Požarevcu primljeno je pet novih pacijenata i sada ih je na lečenju ukupno 25, svi sa područja Braničevskog okruga.

ЕПИДЕМИЈА У БРАНИЧЕВСКОМ ОКРУГУ Пораст броја пацијената са ковид симптомима

Foto: D. N.

Kod devetoro je potvrđena infekcija kovid 19, a za ostale se čekaju rezultati. Više pacijenata ima potrebu za dodatnim kiseonikom, ali nisu zauzeta sva kiseonična mesta. Trenutno nema pacijenata na respiratorima. Među zdravstvenim radnicima njih šest je pozitivno na korona virus, od kojih su dva na bolničkom lečenju. Klinička slika hospitalizovanih pacijenata uglavnom je srednje teška. Prema rečima Danka Nikolića, direktora Opšte bolnice, ovih dana primetan je porast broja pacijenata sa kovid simtomima koji se kod njih upućuju.

-Apelujemo na građane Braničevskog okruga da se pridržavaju svih propisanih i preporučenih mera zaštite, s akcentom na izbegavanje većih okupljanja, pogotovo u zatvorenom prostoru. Situacija je ozbiljna i svako opuštanje moglo bi dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije – poručio je Nikolić. Kovid bolnica u Požarevcu otvorena je 6. jula, u okviru Opšte bolnice, i ima kapacitet za lečenje 230 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri