TITULA U VRTIĆU U JAGODINI: Zorica DŽigurski proglašena za “Naj sestru” za prošlu godinu

Z. Gligorijević

21. 10. 2020. u 14:54

Zorica Džigurski, medicinska sestra-vaspitač Predškolske ustanove “Pionir” u Jagodini, proglašena je za “Naj sestru 2019. godine” na 23. Stručnim susretima medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, održanim u Kladovu.

ТИТУЛА У ВРТИЋУ У ЈАГОДИНИ: Зорица Џигурски  проглашена за “Нај сестру” за прошлу годину

Zorica Džigurski / Foto Privatna arhiva

Ona kaže da joj priznanje prija, naročito zbog toga što se za ovu titulu borilo 187 vrtića u Srbiji, i dodaje da čak i posle 35 godina rada još uvek uči kako da radi sa decom.

- Vaspitač mora da bude veoma kreativan i maštovit. Recimo, meni se dopada neka igračka, ali vrtić ne može da je priušti. Ja osmislim način da je sama napravim. Znači, onaj ko radi sa mališanima, mora da bude radoznao kao i oni i da neguje dete u sebi. Praktično da nikada ne dozvoli da ono potpuno odraste – navodi dobitnica titule i dodaje da je tim poslom počela da se bavi sasvim slučajno, ali se nikada nije pokajala, jer je rad sa decom oplemenjuje.

Violeta Nikolić, direktorka PU “Pionir” u Jagodini, kaže da ovo nije prva nagrada koja dolazi u ovu ustanovu, što potvrđuje njen ozbiljan i predan rad.

- Prošle godine je grupa medicinskih sestara osvojila treće mesto na takmičenju “Naj igračka Srbije”. Verujem da bi i ove rezultati bili još bolji, ali je takmičenje otkazano zbog koronavirusa. Vaspitači su imali veoma zapažene rezultate na raznim prošlogodišnjim takmičenjima i skupovima, a, nadam se da ćemo ih imati i ubuduće – ocenjuje direktorka.

Violeta Nikolić, direktorka vrtića / / Foto privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije