JAGODINA: Priznanja za Dan oslobođenja

Z. G.

16. 10. 2020. u 22:59

POVODOM Dana oslobođenja Jagodine od fašizma, 17. oktobra, sutra će, u 9,30 biti položeni venci na groblje palih boraca Narodnooslobodilačkog rata, deset minuta kasnije na spomen-groblje boraca Crvene armije palih za oslobođenje Srbije, takozvano Rusko groblje, a u 10, 10 planirano je polaganje venaca na spomenik palim borcima u Velikom ratu za oslobođenje Srbije 1912-1918. godine.

ЈАГОДИНА: Признања за Дан ослобођења

Foto: Z. G.

Vence će polagati Sergej Gostev, vojno-vazduhoplovni ataše u ambasadi Ruske Federacije u Srbiji, predstavnici SUBNOR-a, Snežana Vukašinović, zamenik predsednika Skupštine grada Jagodine, i Miroslav Cvijetić, pomoćnik gradonačelnika Jagodine.

Svečana sednica Skupštine grada Jagodine na kojoj će zaslužni pojedinci i ustanove dobiti društvena priznanja zakazana je za 11 sati. Plaketu grada Jagodina i novčani iznos od 50 hiljada dinara dobiće 13 osnovaca, 5 srednjoškolaca, 14 lekara i medicinskih sestara Opšte bolnice, 7 lekara i službi Doma zdravlja u Jagodini, kao i prof. Dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, koji je, kako se navodi u obrazloželju, najmanje 30 Jagodinaca, koje je primio kao hitne slučajeve, spasio sigurne smrti. Plaketu i 50 hiljada dinara dobiće i sedmoro sportista i 5 ustanova i organizacija, među kojima je nedeljnik „Novi put“, koji je s 75 godina postojanja i rada, jedan od najstarijih štampanih medija u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!