KOLUBARSKI OKRUG: U Valjevu novih 11 slučajeva korone

B. P.

17. 10. 2020. u 15:20

КОЛУБАРСКИ ОКРУГ: У Ваљеву нових 11 случајева короне

Foto: B. Puzović

U VALjEVU je evidentirano još 11 osoba zaraženih korona virusom, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga – Lajkovcu, Ubu, Ljigu, Mionici i Osečini nije bilo novih slučajeva.

U Opštoj bolnici u Valjevu, na lečenju od kovida 19, nalazi se pet pacijenata. U kućnoj izolaciji su 53 osobe iz Valjeva, četiri iz Lajkovca i dvoje iz Mionice.

Testirano je 96 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Opštoj bolnici i u Zavodu za javno zdravlje u Valjevu. Od početka pandemije korona virusa, bilo je 1.735 inficiranih osoba u Kolubarskom okrugu – 1.246 u Valjevu, 117 u Mionici, 111 u Ubu, 105 u Lajkovcu, 86 u Ljigu, te 70 u Osečini. Izlečeno je 1.615 pacijenata.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije od posledica kovida 19 preminulo je 56 osoba, među njima 32 iz Valjeva.

- Nagli skok broja laboratorijski potvrđenih novoobolelih 14. oktobra, porast broja pregleda, prijema i hospitalizacije sumnjivih, verovatnih, ili ustanovljenih obolelih od kovida 19, te u onih u kućnoj izolaciji i osoba iz kontakta u samoizolaciji, ukazuju na naglo pogoršanje epidemiološke situacije – ističe Štab za vanredne situacije grada Valjeva. - Potrebno je zbog toga da svi povećaju ličnu odgovornost, kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže. Preduzetnici, pravna lica i drugi poslovni subjekti potrebno je da obavezno dosledno sprovode sve naložene i predložene mere, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)