BITKA PROTIV GLODARA U PARAĆINU: Sutra se završava deratizacija

Z. RAŠIĆ

15. 10. 2020. u 12:17

TRETIRANjEM zgrade Opštinske uprave i drugih javnih objekata, uključujući prostor nekadašnje kasarane, pijacu i gradsku deponiju, sutra se u Paraćinu završava deratizacija, bitka protiv glodara, najviše pacova, koja je ove godine počela 21. septembra, a izvodi je Veterinarska stanica Paraćin.

БИТКА ПРОТИВ ГЛОДАРА У ПАРАЋИНУ: Сутра се завршава дератизација

Foto: Z. Rašić

Ovaj posao Veterinarska stanica na teritoriji opštine Paraćin sprovodi u punom obimu već petnaest godina.

- Sada je program umanjen zbog smanjenih sredstava, pa su izostavljene stambene zajednice i kuće u samom gradskom jezgru - kaže Ljubiša Rajić, direktor te stanice.

Dodaje da glodari ne mogu da se unište, ali mogu da se drže pod kontrolom.

U sredu, oko 150 parafinskih mamaka bačeno je na priobolje reke Crnice, dok je u šahtove kanalizacije ubačeno oko 100 kilograma. Ovi otrovi nisu štetni za pse, ali su uspešni u uništavanju glodara.

Deratizacija je obavljena u seoskim mesnim zajednicama, u prigradskim naseljima, posebno u Ribnici, Žabaru i Dankovu, odnosno na obodu grada, tako što su sredstva za to dostavljena domaćinstvima.

Ukoliko u stambenim zgradama u centru, koje su ovog puta izostavljene iz programa, ima problema sa pacovima, potrebno je da se njihovi upravnici obrate Veterinarskoj stanici najkasnije do kraja oktobra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024