ZA USLUGE JKP „ČISTOĆA“ Kraljevčani duguju 300 miliona dinara

G.Ć.

13. 10. 2020. u 11:56

ZA usluge Javnog-komunalnog preduzeća „Čistoća“ - iznošenje smeća, zakup grobnih mesta, kao i parkiranja, zaključno sa septembrom ove godine Kraljevčani, računajući fizička i pravna lica, ukupno duguju više od 300 miliona dinara.

ЗА УСЛУГЕ ЈКП „ЧИСТОЋА“ Краљевчани дугују 300 милиона динара

Foto: G. Šljivić

Zato su iz „Čistoće“ ovih dana još jednom apelovali na stanovnike grada na Ibru da izmire svoja dugovanja kako ne bi bili prinuđeni da svoja potraživanja naplate preko izvršitelja ili suda.


- Za fizika lica, odnosno domaćinstva imamo akciju reprograma duga, odnosno plaćanje na rate za dugovanja starija od dve godine. Kada su u pitanju pravna lica ili preduzetnici apelujemo da dođu kod nas kako bi sklkopili sporazum o vansudskom poravnanju, odnosno ugovor o izmirenju na rate - kaže Sofija Todrorović, šef naplate u JKP „Čistoća“ u Kraljevu.

Kako saznajemo u ovom preduzeću, dužnicima su već poslate opomene pred utuženje, a sklapanjem sporazuma o reprogramu i redovnim izmirivanjem ugovorenih mesečnih obaveza, građani će izbeći neprijatnosti prinudne naplate.

- Prinuđeni smo na ovaj korak kako bi preduzeće moglo normalno da funkcioniše – dodaje Sofija Todorović. - Cene naših usluga su među najnižim u Srbiji, ali nam dugovanja koja su iz meseca u mesec sve veća otežavaju obavaljanje delatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a