TRSTENIK ULAZI U DRUGU NEDELJU VANREDNE SITUACIJE: Novi slučajevi obolelih

S. BABOVIĆ

07. 10. 2020. u 23:43

KOD jednog radnika u Prva petoletka - Zaptivni elementi u Trsteniku potvrđeno je prisustvo korona-virusa, saznaju “Novosti”.

ТРСТЕНИК УЛАЗИ У ДРУГУ НЕДЕЉУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Нови случајеви оболелих

Foto: S. Babović

 Eventualno dalje širenje KOVID-19 u ovoj fabrici koja zapošljava 125 ljudi, međutim, za sada je pod kontrolom, budući da, prema informacijama iz ove fabrike, radnik od petka nije dolazio na posao, a do danas nema zaposlenih sa simptomima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u Trsteniku je od početka epidemije registrovano više od 110 slučajeva KOVID-19,a vanredna situacije je uvedena 30.septembra.

- Jutros sam informisan da radnik ne dolazi na posao od petka, kao i daje na bolovanju -kaže za “Novosti” Dušan Stevanović, direktor PPT “Zaptivni elementi”, dodaje da ništa zvanično nisu dobili.

- Od prvog dana primenjujemo sve potrebne mere. Radnici u proizvodnji, gde ukupno radi 80 ljudi, su podeljeni u dve smene. Nošenje zaštitne opreme je obavezno, a udaljenost među zaposlenima je u skladu sa predviđenim preporukama. Redovno se deizinfikuje prostor. Sve te mere su i dale rezulata budući da do sada nismo imali nijedan slučaj.

Foto: S. Babović

Na poslovanje ove kompanije, koja je u vlasništvu zaposlenih, prema Stevanovićevim rečima, epidemija nije ostavila značajne posledice. Isporuka proizvodnja funkcioniše bez kašnjenja, a radnici, koji su od prošle godine i vlasnici fabrike-deoničari, dodatno su motivisani da rade.

Pretpostavlja se da je radnik virus “zakačio” mimo radnog mesta, što je verovatno i slučaj sa jednim profesorom, takođe iz Trstenika, koji je redovno nosio zaštitnu masku. Kako su “Novosti” objavile pre pet dana kada je i potvrđen virus: tri učenika su za sada “bilans” epidemiološke situacije u trsteničkim školama.

Foto. S. Babović

BILANS U OKRUGU

U KRUŠEVCU je prema izveštaju ZZJZ do sada KOVID-19 potvrđen kod 895 lica, u Aleksandrovcu(261), Brusu(115), Varvarinu(67), a najmanje u Ćićevcu-55.

Na Infektivnom odeljenju leči se jedan pacijent. Od početka epidemije 53 smrtna slučaja se u Rasinskom okrugu dovode u vezu sa KOVID-19, dok se 1.424 lica smatra izlečenim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna