IZLETIŠTU STARI SJAJ: Gradonačelnik Čačka obišao radove na Aetoničkom vrelu

V. I.

06. 10. 2020. u 13:39

GRAD na Moravi uskoro bi trebalo da dobije još jedno izletište, koje je nekada bilo omiljeno Čačanima, a koje je godinama unazada prepušteno propadanju i zaboravu.

ИЗЛЕТИШТУ СТАРИ СЈАЈ: Градоначелник Чачка обишао радове на Аетоничком врелу

Foto: V.I.

se o  Spomen-kompleks na Ateničkom vrelu, koje je prilikom obilaska radova na lokalnom vodovodu u ovom naselju posetio gradonačelnik Milun Todorović.

Prema rečima gradonačelnika, ovo izletište zaslužuje da mu bude vraćen stari sjaj kroz obnovu i uređenje samog Spomen-kompleksa i asfaltiranje 300 metara puta do vrela uz izgradnju parkinga za posetioce.

– Na ovaj način, stvorili bi se bolji uslovi za razvoj turizma u ovom kraju, jer bi brojni posetioci planine Jelice dobili još jedan značajan i uređen lokalitet na turističkoj mapi grada – kazao je Todorović.

Radovi na vodovodu „Ateničko vrelo“ koji se trenutno izvode na ovoj lokaciji, uskoro će, kako se najavljuje, biti završeni. Na dubini od 43 metra pronađena je bistra voda kapaciteta 18 litara u sekundi, što će biti dovoljno da se svih 520 domaćinstava snabdeva vodom direktno iz ove bušotine. Na ovaj način će biti rešen dosadašnji problem zamućenja vode, kao i dosadašnji nedvoljan kapacitet iz vrela. Vrednost ovih radova je 1,5 miliona dinara.

– U ranijem periodu, na ovom području je izgrađena kanalizacija u dužini od 650 metara za 25 domaćinstava, čime je rešen višegodišnji problem zagađenja Ateničke reke, poznate po brojnim ribnjacima pastrmke, a stvoreni su i uslovi za otvaranje fabrike vode – naveo je gradonačelnik Todorović.

Vrednost tih radova je iznosila 3,3 miliona dinara, a radove su zajednički finansirali Grad Čačak, MZ Atenica Aleksa Sredojević, vlasnik fabrike.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!