VAJARI SA KOSMETA PRED NOVOSAĐANIMA: Saradnja Kulturnog centra Novog Sada i Doma kulture u Gračanici

J. S.

06. 10. 2020. u 12:44

IZLOŽBA mladih vajara sa Kosova i Metohije pod nazivom "Bezimeni" otvorena je u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

ВАЈАРИ СА КОСМЕТА ПРЕД НОВОСАЂАНИМА: Сарадња Културног центра Новог Сада и Дома културе у Грачаници

Foto: KCNS -DK „Gračanica“

Ovo,prvo grupno javno predstavljanje radova mladih vajara koji žive i stvaraju na KiM,upriličeno je zahvaljujući saradnji KCNS sa Domom kulture "Gračanica", Fondacijom "Simonida“ i Kosovsko-metohijskim odborom Matice srpske.

Ljubitelji umetnosti imaju priliku da pogledaju po dve skulpture devetoro umetnika: Igora Čepkenovića (Lipljan), Đorđa Jocića (Vučitrn), Ane Gašić (Osojane, Istok), Vladimira Antića (Kosovska Mitrovica), Slaviše Mihajlovića (Kosovska Kamenica), Branislava Ristića (Štrpce), Nenada Milosavljevića (Donja Gušterica, Lipljan), Milisava Šarca (Kosovo Polje) i Aleksandre Stanković (Prizren).

Foto: KCNS -DK „Gračanica“

- Ulazak u geto-atelje i izlazak na svetlo ovih radova, nije samo otkrivanje bezimenih stvaralaca, nego i otkriće jedne svedene poetike oblika koja nastoji da se konstituiše kao posebni izraz nastao između različitih oblika i fenomena zla. Ova izložba, prvi put identifikuje, predstavlja i okvirno vrednuje jednu novu i nepoznatu generaciju u okviru savremene likovne scene Kosova i Metohije. - pišu u predgovoru kataloga Maja Todić i Nebojša Jevtić, selektori izložbe.

Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 10 do 20 časova a trajaće do 16.oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)