KOMFORNIJE LEČENJE I DIJAGNOSTIKA PACIJENATA: Vranje dobija novi skener

J.S.

01. 10. 2020. u 09:57

ZDRAVSTVENI centar u Vranju jedna je od 11 zdravstvenih ustanova u Srbiji, koja će odlukom Ministarstva zdravlja dobiti novi skener, najnovije generacije sa najboljim performansama.

КОМФОРНИЈЕ ЛЕЧЕЊЕ И ДИЈАГНОСТИКА ПАЦИЈЕНАТА: Врање добија нови скенер

Foto: J.S.

Direktorka vranjskog Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić kaže za "Novosti" da će ovim biti komfornije lečenje i dijagnostika pacijenata iz Pčinjskog i Kosovsko – Pomoravskog okruga.

- Vranje ima jedan skener koji je u funkciji i trenutno nema listi čekanja. Služba radiologije je kadrovski pojačana. Do nedavno je imala 7 specijalista radiologije, a sada je dobila još 3, što omogućuje nesmetano odvijanje povećanog obima posla zbog pandemije virusom korona, a novi skener će dodatno olakšati posao - kaže doktorka Antić.

Prema njenim rečima upravo su lekari Službe radiologije heroji našeg doba, jer su sve vreme angažovani i neprekidno rade i sa redovnim pacijentima i sa pacijentima u kovid sistemu.

- Uradili su oko 12 hiljada radiografija, odnosno rendgen snimaka pluća. Dešavalo se da u jednom danu pregledaju 200 do 250 pacijenata. Dugo se broj kretao oko 170 pacijenata dnevno – kaže dr Antić.

Direktorka ističe da je ponosna na sve medicinske i ostale radnike, ali i da svima znači stalna i kontinuirana pomoć Ministarstva zdravlja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024