RESORNI MINISTRI SRBIJE, RS I BIH OBIŠLI GRADILIŠTE MOSTA NA SAVI KOD RAČE: Deo regionalnog povezivanja naroda i pšrivrede

S.M.

28. 09. 2020. u 18:52

SRBIJA u ovom trenutku ulaže 15 miliona evra u projekte regionalnog povezivanja, izajvila je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

РЕСОРНИ МИНИСТРИ СРБИЈЕ, РС И БИХ ОБИШЛИ ГРАДИЛИШТЕ МОСТА НА САВИ КОД РАЧЕ:  Део регионалног повезивања народа и пшривреде

Foto SRNA

Ona je tokom posete gradilištu mosta preko reke Save na deonici auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, da cilj ovakvih projektau tome da se živi bolje i da povezuju ljude sa obe strane i Drine i Save.

- Činimo sve da ljudi zaista mogu da ostanu na ovim prostorima i da ne odlaze u neke druge države, poručila je Mihajlovićeva.

Foto SRNA

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH izjavio je tokom obilaska gradilišta mosta na Savi u Sremskoj Rači da auto-put koji Srbija gradi i ovaj most povezuje narod i privrede, kao preduslov razvoja zemalja regiona.

- Mostovi grade i unapređuju saradnju između zemalja regiona i stvaraju preduslove za brži razvoj i bolji život građana u Srbiji, Republici Srpskoj i BiH" rekao je Mitrović.

On je naveo da će u ovom velikom projektu biti izgrađen zajednički granični prelaz, koji će se nalaziti u Srbiji, što će dovesti do bržeg i jeftinijeg transporta u regionu.

Obilasku gradilišta prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je istakao značaj novog mosta i auto-puta prema RS , te naveo da o tome svedoči činjenica da je Srpska već završila eksproprijaciju na svojoj strani i ima planske dokumente koji će omogućiti izgradnju dionice auto-puta od Rače do Bijeljine.

Popović je poručio da će izgradnja mosta  ojačati i izuzetnu saradnju Srbije i R Srpske i izrazio nadu i Srbije i BiH.

Foto SRNA

Poseti gradilištu juče su prisustvovali su i turski ambasador u Srbiji Tanžu Bilgič, predstavnik turske kompanije "Tašjapi", kao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Most na Savi u Sremskoj Rači dio je budućeg auto-puta ka Bijeljini, a vlast u RS je izgradnju auto-puta od Beograda do Banjaluke označila kao prioritet.

Ukupna dužina mosta biće 1,3 kilometra, od čega je 330 metara čelična konstrukcija nad rekom. Planiran završetak radova je za 2022 godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREDOSETIO JE: 20 dana pred smrt, Madžgalj je ispunio sebi najveću želju