SUTRA SAHRANA PILOTA ZVONKA VASILJEVIĆA: Proglašen dan žalosti u opštini Mali Zvornik

V.Mitrić

28. 09. 2020. u 18:39

ZORAN Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, proglasio je za sutra(utorak) dan žalosti, na dan sahrane pilota, koji su poginuo u avionskoj nesreći,u ataru sela Brasina, kod Malog Zvornika, koja se dogodila u petak, u naselju kod rudnika, u samom podnožju planine Gučevo.

СУТРА САХРАНА ПИЛОТА ЗВОНКА ВАСИЉЕВИЋА: Проглашен дан жалости у општини Мали Зворник

Foto V. Mitrić

Jevtić ističe da je, „reč o velikoj  tragediji, gubitnu dva divna pilota, oficira i čoveka, koji su ostavili dubok trag u našoj avijaciji ali i u životu“ .U ovom bolu, po njegovim rečima, njihove porodice nikako ne treba da budu same i usamljene, i to nisu, „jer su nas sve mnogo zadužili“.

Foto V. Mitrić

Pilot Zvonko Vasiljević, rođen u obližnjoj Donjoj Borini, između Gučeva i Drine, biće sahranjen sutra(utorak) na mesnom groblju u rodnoj Donjoj Borini, selu čiji je bio ponos i dika.Ironija sudbina učinila je svoje da pogine uz kuću svoje tetke, po ocu Milice Tansković u selu Brasina, koju samo šume dele od Donje Borine.

-Praktično tamo gde je činio prve korake u životu, posle blistave letačke i vojničke karijere, izgubio je život – kažu meštani, koji naglašavaju da je bio jako prijatan, skroman i kultruran od najranijih dana do kraja života. –Voleo je  rodni kraj, bio je posvećen svojoj porodici i selu, voleo je mnogo zavičaj i Srbiju, kojoj je služio svim srcem do poslednjeg daha.

U Brasini ljudi koji imaju kuće nedaleko od mesta nesreće, među kojima je i njih troje koji su gledali tragediju „uživo“, tvrde da su piloti zavrpili kako su završili i da su se odrekli katapultiranja i svojih života, kako ne bi avion udario u njihove kuće i izazvao tragedije u njima.

-Zauvek  moramo biti zahvalni ovim div junacima našeg roda i naših dana –priča nam, kroz suze, meštanka preko čije kuće je avion preleteo i na čijoj je njihi avionu otpao deo krila pre padlj vazduhoplova.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju