UREĐENjE PRIVREDNE ZONE HISAR NADOMAK PROKUPLjA: država odobrila ukupno 98 miliona dinara: Biće posla za čitavu Toplicu

D. ZEČEVIĆ

22. 09. 2020. u 17:39

УРЕЂЕЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗОНЕ ХИСАР НАДОМАК ПРОКУПЉА: држава одобрила укупно 98 милиона динара: Биће посла за читаву Топлицу

Foto arhiva

MINISTARSTVO privrede je odobrilo 98 miliona dinara za realizaciju prve fazu projekta uređenja privredne zone "Hisar" - 2,8 kilometara od centra Prokuplja.

Gradonačelnik Milan Aranđelović kaže da ova faza, za koju će i lokalna samouprava izdvojiti gotovo 20 miliona dinara, podrazumeva infrastrukturno uređenje prostora koji se nalazi pored magistralnog puta koji vodi ka Kuršumliji.

- Ovaj kompleks zauzima 16,24 hektara i prvi na redu su uređenje pristupne saobraćajnice, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže, te velikog trafoa za napajanje električnom energijom, a tu je i instaliranje rasvete - objašnjava prvi čovek Prokuplja i dodaje da će buduća Privredna zona funkcionisati po principu "grinfild" investicije, odnosno da će zainteresovani investitori ovde imati sve preduslove da grade objekte prema svojim potrebama.

Gradonačelnik Aranđelović najavljuje da će radovi početi već za dve sedmice, a rok za njihov završetak iznosi tri i po meseca, odnosno 100 dana. Za izgradnju planirane infrastrukture je zadužen konzorcijum sastavljen od nekoliko firmi.

Posebnu prednost prostora u Privrednoj zoni na pomenutoj lokaciji predstavlja prvenstveno blizina magstralnog puta, ali i nevelika udaljenost od ostale tri opštine Topličkog okruga - Kuršumlije, Blaca i Žitorađe. Potencijalni poslodavci će, stoga, moći da računaju na radnu snagu iz čitave Toplice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Teodora

22.09.2020. 18:27

Ovo je odlična vest, ne samo za građane Prokuplje, već i za ceo Toplicki okrug jer će privući veliki broj investitora ali i po završetku radova će se uposliti ogroman broj ljudi, ne samo iz Prokuplje, već i iz cele okoline.