DAN BEZ AUTOMOBILA: Leskovac i Vlasotince u "Evropskoj nedelji mobilnosti"

I. M.

21. 09. 2020. u 15:03

LESKOVAC će i ove godine učestvovati u akciji „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“ koja se organizuje u okviru „Evropske nedelje mobilnosti“, od 16. do 22. septembra.

ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА: Лесковац и Власотинце у Европској недељи мобилности

Foto: I. Mitić

Njen ovogodišnji moto je „Mobilnost za sve bez štetnih gasova“, a cilj je skretanje pažnje javnosti na važnost smanjenja zagađenosti vazduha kao i pozitivan uticaj fizičkih aktivnosti na zdravlje stanovništva. 

Zbog toga će prvi ljudi lokalne vlasti i leskovačkih javnih preduzeća, institucija i ustanova sutra na posao doći pešice, biciklima ili nekim drugim prevoznim sredstvom koje ne koristi fosilna goriva. Građanima je upućen apel da se pridruže ovoj aktivnosti i tako daju svoj doprinos očuvanju životne sredine. 

Takav poziv stigao je i iz Opštinske uprave u Vlasotincu gde se na više lokacija priprema niz aktivnosti, od 10 do 16 časova, uključujući i deljenje letaka sa ekološkim porukama. Ovu akciju će ličnim primerom podržati i zaposleni u lokalnoj samoupravi, dok će učenici Tehničke škole, na Nešićevom keju, izvesti kreativan prikaz korišćenja alternativnih goriva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri