OSLEPEO POSLE UZIMANJA OTROVNE RAKIJE KUPLJENE OD ALBANCA: U Gračanici postavljen štand za prikupljanje novca za lečenje Ivana Vasića

D. ZEČEVIĆ

18. 09. 2020. u 15:30

U CENTRU Gračanice postavljen je štand za prikupljanje sredstava za lečenje Ivana Vasića (40), oca dvoje dece koji je nedavno oslepeo, posle uzimanja rakije sumnjivog porekla koju je kupio od jednog Albanca.

ОСЛЕПЕО ПОСЛЕ УЗИМАЊА ОТРОВНЕ РАКИЈЕ КУПЉЕНЕ ОД АЛБАНЦА: У Грачаници постављен штанд за прикупљање новца за лечење Ивана Васића

Foto: D.Z.

Njegovu porodicu obradovala je vest koja je stigla iz ruskog grada Ufa, da u tamošnjoj klinici za očnu hirurgiju mogu ovom mladom čoveku da povrate vid. Ali, za više zahvata koliko je neophodno da Ivan progleda, potrebne je mnogo novca koji Vasići nemaju.


- Za samo jednu operaciju i boravak na klinici potrebno mi je 5.500 evra, a s obzirom na to da mi je vid potpuno oštećen da bih ponovo progledao neophodno je nekoliko zahvata, pa će mi biti potrebno između 20.000 i 25.000 evra. Moja porodica, nažalost, nema mogućnosti da mi pomogne u lečenju i zato nam je svaka pomoć dobrodošla - rekao je Ivan Stević kojeg je nedavno obišao i Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica.

NEMA PRAVDE

IAKO je, kako kaže, popio samo nekoliko čašica otrovne rakije, Ivan je ipak oslepeo. Ispričao nam je i da mu je dodatno teško zbog saznanja da Albanci koji su je prodavali verovatno neće odgovarati budući da su inspektori iz Prištine naveli da rakija nije imala etiketu.


On je najavio da će se i lokalna samouprava u skladu sa mogućnostima uključiti u pomoć oko Ivanovog lečenja, kao što je u takvim situacijama uvek činila. Istovremeno, kako je rekao, nadu polaže i u humanost sugrađana.


- Najvažnije je da postoji mogućnost da se Ivanu povrati vid a na svima nama je da mu pomognemo u tome. Naš narod je uvek pokazivao solidarnost prema onima kojima je pomoć potrebna - istakao je predsednik Popović, napominjući da je Ivan naprasno izgubio vid i da je najveća sreća što je preživeo. Naime, uzimanjem rakije sa velikim procentom metil- alkohola koju je u srpskim sredinama na centralnom Kosovu prodavala albanska firma iz Orahovca, otrovano je sedam osoba od kojih su većina preminuli.

POMOĆ


ONI koji žele da pomognu Ivanu da operacijom vrati vid mogu to da učine uplatom na žiro-račune: dinarski
205-9011007610046-17 i devizni RS35205903102392683615, sa naznakom za Ivana Vasića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!