VLADAN MRKUŠIĆ, RIBOLOVAC IZ PARAĆINA: Preživeo udes, pa odbranio titulu šampiona

Z. RAŠIĆ

09. 09. 2020. u 14:07

JEDAN od najboljih ribolovaca u Srbiji i član reprezentacije, Vladan Mrkušić, uspeo je samo nekoliko meseci nakon stravične nesreće u Bugarskoj, u kojoj je zadobio teške povrede, da se vrati ribolovu i da odbrani titulu državnog prvaka u disciplini plovak.

ВЛАДАН МРКУШИЋ, РИБОЛОВАЦ ИЗ ПАРАЋИНА: Преживео удес, па одбранио титулу шампиона

Foto. Privatna arhiva

Kao član OSR “Mrena” iz Paraćina, na završnom takmičenju u Smederevu, u kanalu Železare, imao je najveći ulov. Ovo takmičenje u ribolovu je trajalo dva dana. Mrkušić je na startu imao lošu poziciju, ali je smislio dobru taktiku, pa je drugog dana imao odličan ulov babuške.

- Za poslednjih sat i po, a takmičenje je trajalo ukupno četiri, ulovio sam tri i po kilograma ribe, što je bilo dovoljno da opet postanem prvak Srbije – zadovoljan je Mrkušić.

On se ponovo vratio ribolovu krajem aprila, nakon što je, u decembru prošle godine preživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj u kojoj je zadobio višestruke prelome ruku, nogu i karlice. Kako su i “Novosti” pisale, lekari su ga držali dva dana u komi, a posle je imao i dve operacije.

Podsetimo, Vladan je automobilom, sa još jednim ribolovcem, krenuo u Ćustendil na ribolovačko takmičenje, kada je, na magistrali ka Sofiji, došlo do direktnog čeonog sudara sa našim autobusom koji se vraćao u Srbiju. Obojica su zbrinuti u bolnici “Pirogov” u Sofiji, ali je Mrkušićevo stanje bilo teže.

- Srećan sam što sam preživeo i oporavio se koliko je to moguće, pa još postigao fantastičan rezultat u ovoj takmičarskoj godini. Naime, kad je krenula ribolovačka sezona, još sam koristio štake jer nisam mogao samostalno da se krećem – kazao je ovaj poznati ribolovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna