OBRAĐUJU TUĐE NJIVE KAO SVOJE: Uzurpirali 500 hektara poljoprivrednog zemljišta, samo od suncokreta zarada 30 miliona!

B. Grujić

09. 09. 2020. u 09:55

POLjOČUVARI specijalizovane službe iz Zrenjanina otkrili su oko 500 hektara uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta na banatskim oranicama.

ОБРАЂУЈУ ТУЂЕ ЊИВЕ КАО СВОЈЕ: Узурпирали 500 хектара пољопривредног земљишта, само од сунцокрета зарада 30 милиона!

Foto: grad Zrenjanin

Oko 380 hektara bilo je zasejano suncokretom, u ukupnoj vrednosti useva između 25 i 30 miliona dinara.

Osim oko 60 hektara u okolini sela Knićanin, otkrivene su uzurpirane njive pod kukuruzim u Botošu i Banatskom Despotovcu.

- Na tragu smo da otkrijemo još oko 100 hektara uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta, a površina koju smo do sada otkrili, slična je kao ceo atar manjeg zrenjaninskog sela - kaže Branislav Lazić, kordinator poljočuvarske službe, uz napomenu da će se novac od prikupljenih useva sliti u gradsku kasu i popuniti budžet Zrenjanina.

Tokom rada i svakodnevnog obilaska njiva, poljočuvari se susreću sa brojnim problemima i neprijatnostima, ali i pored toga, uspeli su otkriju brojne krađe voća i povrća, kao i požare koje izazivaju nesavesni poljoprovrednici, zatim šumske i krađe pčelarskih košnica.

Foto: B. Grujić

 

Prema zvaničnim podacima, koje su izneli Branislav Lazić i Blagoje Bogdanović, poljočuvarska služba u Zrenjaninu tokom ove godine uspela je da otkrije najviše uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta, uz napomenu da je, na sreću, na njivama u srednjem Banatu, manje kradljivaca.

POŽNjELI SUNCOKRET

Na ukupno 380 otkrivenih hektara uzurpirane plodne banatske oranice, sazejane suncokretom, vešti uzurpatori državnog zemljišta, uspeli su uberu rod sa oko 300 hektara, zasejanih ovom popularnom poljoprivrednom kulturom.

SAČUVALI 20 HEKTARA DETELINE I 1.500 LUBENICA

Tokom prethodnog perioda, kako je naglasio Lazić, 33 zaposlena poljočuvara, uspeli su da u Melencima sačuvaju od krađe 20 hektara deteline, a u Čenti 1.500 lubenica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)