PUNA PODRŠKA GRADA: Vranje domaćin skupa ,,Biblionet 2020''

J. S.

04. 09. 2020. u 14:18

VRANjE će ove godine biti domaćin 14. godišnjeg stručno – naučnog skupa Zajednice matičnih biblioteka Srbije "Biblionet".

ПУНА ПОДРШКА ГРАДА: Врање домаћин скупа ,,Библионет 2020

Foto: J. S.

Tim povodom u gradskoj upravi je održan sastanak Organizacionog odbora. Poželevši im dobrodošlicu u gradsku kuću, zamenica gradonačelnika istakla je da je našem gradu velika čast da bude domaćin ovakvog skupa.

- Grad će pružiti punu podršku u organizovanju 14. "Biblioneta". Nadam se da nas epidemiološka situacija neće sprečiti da održimo ovaj važan stručno - naučni skup - naglasila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Dr Dragana Milunović, zamenik upravnika i rukovodilac Sektora za bibliotečko-informacionu delatnost, istakla je da je Zajednica matičnih biblioteka Srbije zapravo udruženje direktora svih matičnih biblioteka Srbije, njih 30.

Suština postojanja Zajednice je razvoj bibliotekarstva u Srbiji, pre svega širenje i nadograđivanje struke kroz mrežu javnih biblioteka. Svake godine skup se održava u drugom mestu, sa drugom temom.

Podela organizacije ogleda se u tome da je Zajednica zadužena za programski deo skupa, a domaćin, biblioteka i lokalna samouprava imaju priliku i da se sami predstave pred bibliotečkom zajednicom. Pokrovitelj skupa je republičko Ministarstvo kulture i informisanja i ovo je prvi put da se Biblionet održava južnije od Niša, naglasila je dr Milunović.

Kako je najavio Zoran Najdić , direktor vranjske biblioteke, planirano je da Biblionet 2020 bude održan od 1. do 3. oktobra u Vranju, i da se očekuje dolazak oko 80 učesnika iz cele Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)