ŠTRAJK "UKINUO" PRVI ČAS: U novosadskoj ETŠ "Mihajlo Pupin" održali protest upozorenja

Lj. P.

03. 09. 2020. u 06:48

PROFESORI u Elektrotehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu, članovi sindikata juče su organizovali jednodnevni štrajk upozorenja zbog, kako ističu, nezakonitosti koje se dešavaju u ovoj srednjoj školi.

ШТРАЈК УКИНУО ПРВИ ЧАС: У новосадској ЕТШ Михајло Пупин одржали протест упозорења

Foto N.Karlić

 Učenici, njih oko 1.800, koji su novu radnu godinu počeli sa onlajn nastavom, nisu imali prvi čas ni u prepodnevnoj, niti u popodnevnoj smeni.

Na ovaj potez prosvetari su se, kako ističu u sindikatu, odlučili jer nije blagovremeno urađeno bodovanje tehnoloških viškova, i nije na vreme formirana komisija, i još je nepoznato ko će se naći na spisku prekobrojnih.

- Uprava škole još nije zvanično oglasila ko je tehnološki višak, niti je sindikalna organizacija o tome obaveštena, a nije nam ponuđeno da potpišemo tu listu - kažu u Izvršnom odboru sindikata. - Na taj način potencijalni viškovi nisu mogli znati da su im ugrožene norme, pa iz tog razloga nisu mogli blagovremeno tražiti dopunu u drugim školama i da konkurišu za slobodna mesta. Tražimo da se pokrene regularan postupak tehnoloških viškova i da bude u skladu sa zakonom.

DIREKTOR BEZ ODGOVORA

I pored nekoliko pokušaja da povodom tvrdnji sindikalne organizacije stupimo u kontakt sa direktorom ETŠ "Mihajlo Pupin" i čujemo drugu stranu, nismo u tome uspeli. Nije odgovarao ni na pozive na mobilni telefon.

Štrajkački odbor Upravi škole zamera i to što se uoči početka nove školske godine nisu održale sednice Nastavničkog veća, iako je resorno ministarstvo uputilo dopis svim obrazovnim ustanovama kako da se organizuje nastava u školama.

Za sve učenike ove srednje škole nastava je zasada organizovana samo onlajn, i tako će biti do kraja septembra. Navodno bi od oktobra trebalo da počne da se primenjuje kombinovani sistem.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)