I VARVARIN DOBIO PREDSEDNICU!

S. BABOVIĆ

01. 09. 2020. u 15:32

VARVARIN je peta od ukupno šest lokalnih samouprava u Rasinskom okrugu, koju će u naredne četiri godine voditi žena: odbornici lokalnog parlamenta su danas sa 22 glasa “za” izabrali dr Violetu Lutovac-Đorđević(SNS) za predsednicu opštine.

И ВАРВАРИН ДОБИО ПРЕДСЕДНИЦУ!

Foto: Protokol

Osim što je prva žena na tom mestu, ona je sa 34 godine i najmlađi rukovodilac u istoriji ove opštine.


U svom prvom obraćanju Skupštini, navela je, između ostalog, da će raditi poštujući Statut i zakon, u interesu svih građana.

- Iskoristiću svoje kontakte koje sam stvorila tokom dva mandata radeći u Narodnoj skupštini kao poslanica, trudiću se da poboljšamo život građana i nijedna oblast ili sfera njihovog životnog interesovanja neće biti zapostavljena- istajla je dr Violeta Lutovac-Đorđević. - Stvorili smo čvrste temelje u prethodne četiri godine kada je SNS takođe vršio vlast i zadatak nam je da opravdamo poverenje za natpolovičnu većinu,koja nam je poverena na izborima.

Nova predsednica opštine Varvarin je trenutno na specijalizaciji iz oblasti pedijatrije, a osim što je bila poslanica, obavljala je i funkciju zamenice predsednika opštine, a još uvek obavlja funkciju predsednica OO SNS u Varvarinu.Na današnjoj sednici, za zamenika predsednika izabran je Dejan Milanović,a za članove Opštinskog veća dr Stankija Vasić, Slavoljub Savić, Ivan Maksimović, Miloš Antić, Dejan Raca, Dojčin Ilić i Ivan Arsić.

Foto: Protokol

 

Naprednjaci u parlamentu imaju 20 odbornika i nisu u koaliciji sa odbornicima sa liste SPS-JS,koji imaju sedam predstavnika.Odborničke mandate imaju i GG “Naši ljudi” (pet) i GG “Temnićka alternativa”-tri.

 
ŽENE NA ČELU LOKALNIH SAMOUPRAVA U RASINSKOM OKRUGU

PRE dr Violete Lutovac-Đorđević, žene iz SNS-a su listom birane u celom Rasinskom okrugu, osim u Aleksandrovcu, gde je reizabran dr Mirko Mihajlović(SNS). U Kruševcu je gradonačelnica Jasmina Palurović, u Trsteniku-Milena Turk, u Brusu-dr Valentina Mihajlović, a u Ćićevcu-dr Mirjana Krkić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!