U VOJVODINI PAD BROJA OBOLELIH OD KOVIDA 19: Odgovornost i disciplina ključni faktor

Z. GRUMIĆ

27. 08. 2020. u 13:42

NA teritoriji Vojvodine su, u proteklih pet dana, otkrivena 132 pacijenta obolela od virusa kovid 19 ali se, uprkos padu broja obolelih, epidemiološka situacija u pokrajini može okarakterisati kao nesigurna.

У ВОЈВОДИНИ ПАД БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД КОВИДА 19: Одговорност и дисциплина кључни фактор

Foto: N.Karlić

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, po broju aktivnih slučajeva prednjače Novi Sad, Vrbas, Kikinda, Bačka Palanka i Odžaci.

- U svim bolnicama na teritoriji Vojvodine hospitalizovano je 207 pacijenata sa simptomima kovida 19, dok je njih 59 na bolničkom lečenju u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) – navedeno je u saopštenju.

To znači da se svi pacijenti trenutno nalaze samo na Infektivnoj klinici, pa se KCV vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavljanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije.

Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama kao i institutima na teritoriji AP Vojvodine, dok kovid ambulante u domovima zdravlja nastavljaju da rade.

- Zahvaljujemo građanima na pomoći i apelujemo na sprovođenje preventivnih mera, pošto je očigledno da je odgovornost i disciplina u njihovoj primeni ključni faktor u borbi protiv epidemije – ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda