TAČI PRISVAJA SRPSKE VINOGRADE: Marko Đurić nedvosmisleno objasnio da je reč o srpskom vinu

Novosti online

23. 08. 2020. u 16:49

ТАЧИ ПРИСВАЈА СРПСКЕ ВИНОГРАДЕ: Марко Ђурић недвосмислено објаснио да је реч о српском вину

Foto: Printscreen

DIREKTOR kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na svom Fejsbuk profilu objavio je snimak o vinu iz Orahovačkog vinogorja.

Prethodno je predsenik tzv Kosova Hašim Tači na svom Fejbuku objavio snimak prisvajajući srpske vinograde.

- Vino iz Orahovačkog vinogorja služilo se na dvorovima Nemanjića. Car Dušan je, po predanju, čak dao da se izgradi vinovod od Velike Hoče do Prizrena. Srbi u orahovačkom kraju i danas, ljubavlju prema zemlji svojih predaka, i slaveći Svetog Trifuna, proizvode najkvalitetnija vina. Najboljim grožđem diče se u Orahovcu i Velikoj Hoči, gde vinicu ima i manastir Visoki Dečani, a uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju funkcioniše i nekoliko privatnih vinarija. Metohija je bila i ostaće srpska - napisao je Đurić.

 

 

Vino iz Orahovačkog vinogorja služilo se na dvorovima Nemanjića. Car Dušan je, po predanju, čak dao da se izgradi vinovod...

Posted by Marko Đurić on Sunday, August 23, 2020

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači nastavio je na Fejsbuku da objavljuje video snimke kako bi promovisao prirodne lepote Kosova.

Poslednji video posvetio je vinogradima Orahovca, koje je Tači nazvao „kosovskom Toskanom“.

- Blagoslovljeni smo bogatstvom naše zemlje. Ovi vinogradi u Orahovcu stvoreni su radom, znojem i naporom naših poljoprivrednika - poručio je Tači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)