SRPSKI atletski savez i lokalna samouprava završavaju izgradnju trkačke staze u Smederevskoj tvrđavi, najvećem srednjovekovnom ravničarskom utvrđenju na tlu Evrope. Dok traju poslednji radovi na projektu starom osam godina, deo javnosti negoduje zbog odluke o gradnji sportskog objekta usred spomenika kulture.

Komentari (11)

Kiza

12.08.2020. 08:53

Погледајте кад је издата дозвола за ову неопевану глупост. Паметноме доста! Само кажем...

Gagi

12.08.2020. 09:16

Ovo je van svake pameti , na ovakvoj lokaciji graditi atletsku stazu, ne bi me čudilo i da se pojavi neka ćevabžinica i restoran odmah tu.OVO SAMO može kod nas i nigde više, zato i jesmo gde smo i to neko veoma dobro posmatra sa strane i onda znaju naravno ko smo i šta smo NAŽALOST.

Nenad

12.08.2020. 10:09

Kao prvo, na istom mestu je postojao pola veka i vise unazad fudbalski teren, pored njega tereni za tenis a iza i boks ring. Tako da ovo nije nista novo. Na ovom mestu su vec uradjena arheoloska iskopavanja. I nesto isto tako vazno, posto se kod nas sve politizuje, ovo su poceli da grade predstavnici bivse vlasti, DS, pa su u svrhu promocije cak i Sergeja Bubku dovodili. I, ima jos jedno pitanje za sve koji se ovomo protive. Zasto je kultura vaznija od sporta? Zasto u malom gradu u istoj tvrdjavi stoji bina i tribine po celu godinu a vrlo retko se koriste? Ili vise volimo da glumimo da smo nacitani? Da konstatujem, svako ko poznaje tvrdjavu zna da ona izgleda nemerljivo bolje nego pre deset, dvadeset, trideset godina. Ima cak i onih kojima smeta teren a traze da se izgrade staze za trcanje?! A mogu i da se kladim da u taj deo tvrdjave 99% ljudi nikad nije krocilo, nego cisto hejtovanje i nista vise.

Smederevka

12.08.2020. 11:34

@Nenad - Mozete da se kladite i necete biti u pravu. Niko normalan ne bi sistemski upropascavao Smederevo kao Jasna koja ima oko sebe najgore, moralno upitne ljude koji ce podrzati sve ako ce i oni imati korist od toga. Da se vise ulaze u kulturu, vise bi i sadrzaja bilo. Ali, kome je u interesu da gradjani imaju pristup umetnosti, koja per se postavlja pitanja, prosiruje vidike i kultivise coveka? Ovima treba poslusna gomila kojoj je jedina perspektiva motanje kablova i farma. A mi se bunimo protiv toga da se u jedan spomenik ugradjuje staza samo za odabrane, koju placamo MI. Za njihovu decu. Za nasu ko pita!

smederevac

12.08.2020. 12:01

@Nenad - odgovor Nenadu, da postojanje fudbalskog terena dovoljno govori da je bilo genijalaca i pre. Drugo mozda je u doba DS i predlagano ovako nesto ali nikad nije bilo usvojeno sve do 2012, sto bi ste i sami shvatili da ste procitali tekst. Trece staza je trebala da ima namenu samo za rekreativno bavljenje atletikom a ne profesinalno, zato je i gradski zavod dozvolio izgradnju. Trece tribine su tu zbog manifestacija koje se odrzavaju u malom gradu a njih ima dosta, nadam se da ste upoznati sa kulturnim desavanjima u nasem gradu.

Nikola Uzelac

12.08.2020. 10:36

Zar unutar srbske srenjovekovne tvrđave? Taj lokalitet čak nije ni obrađen u arheološkom smislu! Zašto tu? Ovo je još jedan primer razaranja istorijskih korena našeg naroda, pod plaštom napretka i razvoja, i to baš od institucija države Srbije koja treba da ih štiti. Ne zaboravite deponiju u Vinči...

Smederevac

12.08.2020. 17:22

Strasno ,uzasno ,amaterski i jadno.Umesto da impozantnu Trdjavu iskoristimo kao prvi brend grada jos jedno skaradno resenje -zamislite za jedan mali klubic (20 decice i par trenera amatera bez ijedne ozbilje medalje u istoriji Sd atlet.)dobili smo nakazni objekat.p.s.G-da iz Region.zavoda za zast.spom.kulture neka skoknu do Viminacijuma ili Golubca ?