VLASINA OBARA SVE REKORDE POSETE: Gužva kakvu redovni posetioci ne pamte u poslednjih 30 godina (FOTO)

D. Ristić

03. 08. 2020. u 15:36

VLASINSKO jezero, jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija juga Srbije, ovih dana beleži rekordnu posećenost.

ВЛАСИНА ОБАРА СВЕ РЕКОРДЕ ПОСЕТЕ: Гужва какву редовни посетиоци не памте у последњих 30 година (ФОТО)

Foto. D. Ristić

Poslednjih nedelja, Vlasinu okupiraju gosti iz čitave Srbije. Turisti željni čiste prirode i podnošljive temperature napuštaju vrele gradove i dolaze na ovaj biser juga Srbije. Među posetiocima prednjače Vranjanci, Surduličani, Leskovčani i Vlasotinčani, ali ih ima i iz Niša, Kruševca, Aleksinca i drugih gradova.

Foto. D. Ristić

Tokom proteklog vikenda, zabeležena je gužva kakvu redovni posetioci Vlasine ne pamte u poslednjih 30 godina. Sa svih strana je mamio miris roštilja, a zvuci južnjačke trube mogli su da se čuju na gotovo svakom koraku. Proradio je i ringišpil, odasvuda su pristigli i prodavci meda, suvenira, kokica šećerne vune...

Kako saznajemo, svi kapaciteti na Vlasini su popunjeni, pa se pokazuje da ovaj deo Srbije ima mnogo više potencijala nego što se koristi poslednjih godina. Mnogi posetioci su došli na kampovanje, a na sto u kafeima i restoranima se čekalo i po sat vremena.

Foto. D. Ristić

Vrelo leto obično izmami mnogo izletnika na Vlasinu, ali je očigledno i pandemija virusa korone donela nešto pozitivno, a to je priliv turista koji, u nemogućnosti da letovanje provedu van zemlje, ovog leta odlučuju da odmor provedu na pomalo zaboravljenim destinacijama u Srbiji.

Jedino što može da zabrinjava je što se, po našem običaju, odmor shvata kao vreme za razbibrigu, pa nposetoci ne vode računa o merama prevencije. Iako stručnjaci upozoravaju da ovo nije trenutak za opuštanje, veliki deo turista na Vlasini ne koristi zaštitne maske, a i fizička distanca baš ne odgovara preporuci struke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna