NOVI KONKURS U AVGUSTU: Grad Kraljevo učestvuje u investicionim radovima u zgradama

G. Ćirović

28. 07. 2020. u 11:41

Iz gradskog budžeta kraljevačka lokalna samouprava i ove godine izdvojila je 10 miliona dinara za sufinansiranje do 50 odsto vrednosti investicionih projekata u stambenim zgradama u gradu na Ibru, ali je na nedavnom konkursu od 17 prijavljenih samo devet zgrada dobilo sredstva od grada.

НОВИ КОНКУРС У АВГУСТУ: Град Краљево учествује у инвестиционим радовима у зградама

Foto: G. Šljivić

Po rečima gradonačelnika dr Predraga Terzića, s obzirom da je čak 5,2 miliona dinara za ovu namenu tako ostalo neraspoređeno, Gradsko veće je odlučilo da raspiše još jedan konkurs.

- Određeni broj stambenih zajednica je predao zahteve posle roka predviđenog konkursom. S obzirom na to da su te stambene zajednice imale pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju i dovoljno sredstava na svojim računima, odlučili smo da ponovimo konkurs. Neke od tih stambenih zajednica su, pored sredstava koja su prikupili stanari, uzele i određene kredite kako bi ispunile iznos od 50 procenata ukupne investicije – kaže gradonačelnik Terzić.

On je dodao da se novi konkurs završava 19. avgusta, i da će nakon toga biti zaključeni ugovori.

- Biće sasvim dovoljno vremena da se u toku ove građevinske sezone završe radovi, a da lokalna samouprava do 30. novembra izvrši isplatu svog dela sredstava za svaki od ovih projekata – dodao je Terzić. - Sa ovom praksom nastavićemo i narednih godina kako bi sve stambene zajednice mogle da rekonstruišu svoje zgrade u skladu sa principima energetske efikasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a