ZA ZDRAVU HRANU 5 MILIONA: Raspisan konkurs za podršku organskoj proizvodnji

Z. GRUMIĆ

25. 07. 2020. u 09:25

ZA podsticanje organske poljoprivredne proizvodnje, za koju poljoprivrednici na teritoriji Grada Novog Sada pokazuju sve veću zainteresovanost, u gradskom budžetu je i ove godine obezbeđen ukupni iznos od pet miliona dinara, koji će biti raspoređen učesnicima javnog poziva upućenog ovih dana od Gradske uprave za privredu.

ЗА ЗДРАВУ ХРАНУ 5 МИЛИОНА: Расписан конкурс за подршку органској производњи

Foto Z. Grumić

Finansijska podrška, identična lanjskoj, biće dodeljena poljoprivrednicima koji imaju zemljište i registrovano gazdinstvo na teritoriji grada i koji zadovoljavaju druge precizirane uslove, nakon konkursa na koji zainteresovani mogu da se prijave do 31. jula. Prijave sa odgovarajućom dokumentacijom predaju se u šalter-sali Gradske kuće.

ODLUKA GRADONAČELNIKA

KOJI proizvođači će učestvovati u ovogodišnjem projektu razvoja organske proizvodnje, biće utvrđeno odlukom koju će doneti gradonačelnik, na predlog odgovarajuće komisije, u roku od 30 dana posle isteka roka za podnošenje prijava.

- Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju poljoprivredni proizvođači i organizacije i institucije u oblasti agrara koji su zainteresovani da započnu organsku proizvodnju, kao i oni koji se time već bave od 2011. godine - navode nadležni u Gradskoj upravi.

Kako je precizirano u konkursu objavljenom na internet-stranici Grada, proizvođačima sleduju subvencije za nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, za kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje, kao i za druge investicije u tom vrlo prosperitetnom segmentu agrara.
- Svi ti troškovi će proizvođačima biti plaćeni iz gradske kase u iznosu do 100 procenata - navedeno je u javnom pozivu.
Poljoprivrednik koji želi da konkuriše za finansijsku podršku Grada trebalo bi da uz obrazac prijave dostavi i izvod iz registra poljoprivrednog gazdinstva, izvod iz katastra o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta ili ugovor o zakupu, kao i ostalu dokumentaciju navedenu na internet-stranici Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri