LESKOVAČKI DOM ZA STARE: Pozitivna 43 korisnika i četvoro radnika

I. M.

24. 07. 2020. u 17:23

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu proglašena je epidemija virusa korona nakon što je potvrđeno da su ovim virusom inficirana 43 korisnika i četvoro radnika. Dom za stare u Leskovcu ima ukupno 190 korisnika. Testirano je više od polovine njih kao i 72 zaposlena.

ЛЕСКОВАЧКИ ДОМ ЗА СТАРЕ: Позитивна 43 корисника и четворо радника

Služba za infektivne bolesti / Foto I. Mitić

U sredu su u leskovačkoj Kovid bolnici, zbog sumnje na infekciju, hospitalizovane četiri, a u četvrtak još jedan korisnik ove ustanove. Po prijemu su svi su bili u stabilnom stanju. Međutim, kod dve nepokretne osobe sa pridruženim bolestima, starim oko 90 godina, stanje se pogoršalo i one su preminule. Obe su imale obostranu upalu pluća i temperaturu.

Svi hospitalizovani pacijenti dolaze iz stacionara, nepokretni su, i zbog toga zahtevaju posebnu negu. Oni su i smešteni u posebnim prostorijama leskovačke Kovid bolnice. Za sada nema informacija kako je korona dospela u Ustanovu za odrasle i starije koja je dugo odolevala opakom virusu. U njoj će se sada primenjivati dodatne epidemiološke preventivne mere koje je naložio leskovački Zavod za javno zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!