U LESKOVCU BLIZU HILJADU OBOLELIH : Ovonedeljni korona bilans na teritoriji Jablaničkog okruga

I.Mitić

24. 07. 2020. u 16:25

UKLjUČUJUĆI devet pozitivnih rezultata testova na prisustvo virusa korona koji su u petak pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) ovonedeljni „korona bilans“ u Jablaničkom okrugu je 84 novoobolela od 653 testirana pacijenta.

У ЛЕСКОВЦУ БЛИЗУ ХИЉАДУ ОБОЛЕЛИХ : Овонедељни корона биланс на територији Јабланичког округа

Foto: I. Mitrić

Preminule su četiri osobe među kojima i dvoje od četvoro  korisnika Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu koje su u četvrtak hospitalizovani zbog sumnje na virus korona.

Rezultati testova se još uvek očekuju, a po prijemu u leskovačku Kovid bolnicu svi su bili u stabilnom stanju. Međutim, kod dve nepokretne osobe sa pridruženim bolestima, starim oko 90 godina, stanje se pogoršalo i one su preminule. Obe su imale obostranu upalu pluća i temperaturu. U bolnici kažu da su, u međuvremenu, zbog sumnje na koronu hospitalizovali još jednog pacijenta iz ustanove koja brine o starima. Za sada nema informacija kako je tamo dospeo virus.

U toku ove sedmice, iz opšte populacije, u Kovid bolnici preminula je i jedna žena, stara 77 godina, kao i sedamdesetjednogodišnji muškarac. Oboje su, kako kažu lekari, primljeni u veoma teškom stanju koje su komplikovale i hronične bolesti.   

U LESKOVCU BLIZU HILjADU OBOLELIH   

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu virus korona potvrđen je kod 1254 pacijenta. U Leskovcu je ovim virusom zvanično inficirano 986 osoba. Vlasotince ima 135 registrovanih slučajeva zaraze, Lebane 69, Medveđa 32, Bojnik 30, a Crna Trava dva obolela.

Najnoviji podaci govore da je, u poslednja 24 časa, virus zvanično potvrđen kod osam pacijenata iz Leskovca i kod jednog sa  teritorije opštine Medveđa od ukupno 92 pristigla rezultata. ZZJZ u Leskovcu očekuje rezultate analiza za još 229 osobe od kojih su uzorci uzeti u ovoj ustanovi kao i u leskovačkoj Opštoj bolnici.

Testovi se rade u laboratoriji „Vatreno oko“ kao i u beogradskom Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju. Iz tih ustanova u ponedeljak je u Leskovac pristigao 21 pozitivan rezultat, u utorak samo četiri, u sredu 17, a u četvrtak - rekordan broj za ovu nedelju od 33 pozitivna pacijenta.                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije