EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U LESKOVCU: Čekaju se još 364 rezultata

I. M.

21. 07. 2020. u 12:14

ZAVOD za javno zdravlje u Leskovcu i ovdašnja Kovid bolnica čekaju rezultate testiranja na virus korona za još 364 osobe.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Чекају се још 364 резултата

Foto: I. Mitić

Brisevi su prethodnih dana poslati na analizu laboratoriji „Vatreno oko“ i Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju u Beogradu.


U utorak su u grad na Veternici stigli rezultati analiza za 68 testiranih osoba sa teritorije Jablaničkog okruga. Od 52 uzorka sa područja Leskovca pozitivna su dva, dok su još dve pozitivne osobe registrovane u opštini Medveđa.

U ponedeljak je objavljeno da je od virusa korona obolela 21 od 184 osobe kod kojih je postojala sumnja da su zaraže ovim virusom. Najviše novoobolelih je, kao i u ranijim izveštajima, bilo u Leskovcu i to 19, dok je po jedna pozitivna osoba registrovana u Lebanu i Medveđi.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu infekcija virusom korona registrovana je kod 1.195 osobe. Ovim virusom zaraženo je 936 Leskovčana. U Vlasotincu je bolest potvrđena kod 132, Lebanu 68, Medveđi 21, a u Bojniku kod 28 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)