KOVID BOLNICA U POŽAREVCU: Na lečenju 201 pacijent, još jedan preminuo

D. N.

20. 07. 2020. u 16:29

U KOVID bolnici u Požarevcu preminuo je još jedan pacijent, star 74 godine, iz Beograda.

КОВИД БОЛНИЦА У ПОЖАРЕВЦУ: На лечењу 201 пацијент, још један преминуо

Foto: D. N.

To je drugi smrtni slučaj u ovoj ustanovi privremenog tipa, jer je pre nekoliko dana preminuo pacijent star 64 godine.

Prema rečima Danka Nikolića, direktora Opšte bolnice, u kovid bolnici trenutno se leči 201 pacijent, od kojih je 109 sa područja Braničevskog okruga.

-Za 24 sata, od nedelje do ponedeljka, primljeno je devet novih pacijenata, svi iz Braničevskog okruga, a sa lečenja je otpušteno šest. Na respiratorima je njih osam, od kojih pet na neinvazivnoj ventilaciji sa tendencijom pogoršanja stanja – rekao je Nikolić.

Kovid bolnica u Požarevcu, za pacijente iz cele Srbije, otvorena je 6. jula, na infektivnom i internom odeljenju Opšte bolnice i taj njen deo pretvoren je u „crvenu zonu“.

U „zelenoj zoni“ trenutno je hospitalizovano 108 pacijenata iz Braničevskog okruga i reč je mahom o težim slučajevima - onkološkim, neurološkim i hirurškim pacijentima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)