UDARIO GA AUTOM I POBEGAO: Biciklista srećom prošao bez preloma

Z. R.

19. 07. 2020. u 23:33 >> 00:04

MILOVAN Fiki Bajčetić iz Sivca, evropski vicešampion u dvadesetčetvoročasovnom maratonu biciklom i humanista koji godinama na dva točka kruži drumovima apelujući za pomoć bolesnoj deci i mladima u našoj zemlji, doživeo je udes, čiji je vinovnik pobegao sa lica mesta, ne pružajući mu pomoć.

УДАРИО ГА АУТОМ И ПОБЕГАО: Бициклиста срећом прошао без прелома

Foto: M. V.

Milovana je udario automobil na putu Kruščić - Crvenka, dok je vozio u akciji za pomoć jednogodišnjoj Sofiji Markuljević iz Beograda, detetu obolelom od spinalne mišićne atrofije tipa jedan, za čije je lečenje potrebno da se sakupi 2,4 miliona dolara.

Bajčetić je, srećom, prošao bez preloma, ali je ugruvan, sa brojnim ogrebotinama i otocima po telu, a od bolova ne može da podigne ruke niti da spava.

- Vozio sam sa kolegom Sinišom Jelenkovićem iz Crvenke brzinom od 36,4 kilometara na sat. Držali smo se strogo desne strane puta, na koju se skroz pomeramo kad čujemo da iza idu auto ili kamion. Udario me je automobil koji je imao čistu levu stranu za preticanje. Prevrtao sam se po cesti, a vozač se nije zaustavio, iako mu je od udarca otpao retrovizor sa kola - ispričao je Fiki.

Do Hitne pomoći u Kuli odvezao ga je vozač iz Kruščića, koji je išao iza i video šta se desilo, a potom je prebačen u bolnicu u Vrbasu.

- Bitno je da mi je glava ostala na ramenima, a ostalo će se zalečiti. Ja imam vremena za oporavak, ali nema vremena mala Sofija, jer njoj svaki minut otkucava. Zato apelujem da se za nju šalje SMS 797 na 3030, što je odštampano i na mom dresu - poručio je Fiki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu