ZBOG PREGLEDA ISPRED AMBULANTE: Doktorka Doma zdravlja u Požegi suspendovana

N. Janković

19. 07. 2020. u 07:23

DOKTORKA iz Doma zdravlja u Požegi M. Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako pregleda pacijente van ambulante, ispred vrata, na terasi pomenute zdravstvene ustanove.

ЗБОГ ПРЕГЛЕДА ИСПРЕД АМБУЛАНТЕ: Докторка Дома здравља у Пожеги суспендована

Foto: Fejsbuk

Ovo je prvi poznati slučaj sankcija za medicinare tokom epidemije korone, a u užičkom kraju dogodilo se nekoliko neprihvatljivih situacija.

Posle višečasovnog čekanja u redu ispred kovid-ambulante u Požegi, pacijenti, među kojima je i veliki broj žena, suočili su se sa činjenicom da će biti pregledani ispred vrata ove zdravstvene ustanove. Bez paravana i bilo kakvog drugog zaklona, pacijentkinje su morale da naočigled svih podižu majice, što je izazvalo oprečne komentare.

Većina smatra da ovakav postupak ne priliči standardima u 21. veku, da je reč o ponižavanju građana i zdravstvenog sistema, ali ima i onih koji ističu da je pregled na otvorenom manje rizičan od boravka sa velikim brojem pacijenata u zatvorenom prostoru.

- Izvinjavamo se svim pacijentima koji su bili na pregledu tog dana. Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju, M. Đ. je suspendovana - saopšteno je iz Doma zdravlja u Požegi.

Požežanka koja je objavila fotografiju spornog pregleda napisala je na društvenim mrežama da je reč o sramoti, jer se prvo na pregled čeka do pet sati, na kiši, a zatim se on obavlja na terasi, bez paravana.

PRED "PUCANjEM"

PREMA zvaničnim podacima, od infekcije virusom kovid 19 u Zlatiborskom okrugu preminule su 43 osobe. Svi raspoloživi kapaciteti za smeštaj i lečenje su na granici "pucanja", a svake nedelje Vlada Srbije doprema nove respiratore u ovdašnje zdravstvene ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a