ZAVRŠEN PRVI UPISNI KRUG: Svi bi hteli u inženjere

Lj. P.

15. 07. 2020. u 08:30

ZA studiranje na jednom od 14 fakulteta Uniniverziteta u Novom Sadu, na 9.292 raspoloživa mesta, od čega 5.419 budžetskih i 3.873 samofinansirajuća, prijavilo se 8.778 kandidata. Prijemni je polagalo njih 8.678, a položilo ga je 8.094 i time steklo uslov da dobije indeks.

ЗАВРШЕН ПРВИ УПИСНИ КРУГ: Сви би хтели у инжењере

PRIJEMNI Veliko interesovanje za FTN

Kao i ranijih godina, i ove je među svršenim srednjoškolcima veliko interesovanje vladalo za Fakultet tehničkih nauka, na kojem su se, na jedan od 29 studijskih grupa, upisala ukupno 2.402 brucoša.

Za polaganje prijemnog ispita na ovom fakultetu stigao je takođe rekordan broj prijava - 2.920. Prijemni ispiti na FTN su trajali tri dana u više od 140 prostorija fakulteta, uključujući i Naučno-tehnološki park.

Upis je bio od 7. do 10. jula za one kandidate koji su položili prijemni ispit na ovom fakultetu, a prvog dana su se upisivali kandidati koji su po osnovnoj želji rangirani u okviru kvote za budžet, a drugog i trećeg dana organizovane su prozivke za sve ostale kandidate. Poslednjeg dana održana je generalna prozivka neupisanih kandidata za upis na preostala mesta.

PRIJEMNI Veliko interesovanje za FTN

 

Kandidati koji su položili odgovarajući prijemni ispit na nekom drugom fakultetu (sa minimalno osvojenih 14 bodova), mogu se upisati na studijske programe na FTN na kojima je ostalo slobodnih mesta, a upis ovih kandidata trajaće do 15. jula.

Maturanti koji su bili zainteresovani za upis na Fakultet tehničkih nauka imali su jedinstvenu mogućnost da prilikom prijave odaberu pet studijskih programa, odnosno "pet želja", čime su sebi obezbedili konkurisanje na više budžetskih mesta.

PRODUŽEN ROK


NA dva fakulteta je produžen prvi rok za upis. Na Građevinskom u Subotici može se upisati 75 studenata, od čega 57 na budžet i 18 samofinansirajućih, a polaganje prijemnog je 17. jula. Na Ekonomskom fakultetu u ovom produženom roku ima 59 mesta, i to 29 budžetskik i 30 samofinansirajućih, a prijemni se polaže 15. jula, odnosno danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024