UKINUTO KOVID ODELjENjE U LOZNICI: Zaraženi idu u Šabac i Smederevo

V. Mitrić

11. 07. 2020. u 19:52

УКИНУТО КОВИД ОДЕЉЕЊЕ У ЛОЗНИЦИ: Заражени иду у Шабац и Смедерево

Infektivno odeljenje lozničke bolnice / Foto V. Mitrić

Pošto je kovid odeljenje u Opštoj bolnici u Loznici ukinuto samo posle pet dana, jer je bolnica u susednom Šapcu postala kovid bolnica, koja treba da prima i zaražene od korona virusa iz Loznice, ovdašnji pacijenti se upućuju u Šabac.

- Istovremeno, svi pacijenti Opšte bolnice u Šapcu mogu da računaju na zbrinjavanje, za druge tegobe, u Opštoj bolnici u Loznici - rekla nam je dr Dragana Mitrović, portparolka OB Loznica, ističući da su za to spremni na svim odeljenjima, od psihijatrije, neurologije, grudnog i iternog do hiruških grana. Do odlaska u OB u Šabac, oboleli od korona virusa, borave na Infektivnom odeljenju OB Loznica. Na tom odeljenju dnevno se pregleda tridesetak pacijenata.

Svi „ležeći bolesnici“, koji se leče od korona virusa, su napustili lozničku bolnicu. Deo njih je premešten u bolnicu u gradu na Savi, a pet njih, za koje je procenjeno da su lakši bolesnici, završilo je, na njihovo iznenađenje, u OB u Smederevu, koja je četiri puta dalja od šabačke! Oboleli Lozničani, kojima je prvo rečeno da idu za Šabac, krenuli su iz ovdašnje bolnice oko 18 časova, a na Interno odeljenje OB Smederevo smešteni su oko oko 22,30 časova, kako su nam posvedočili.

Lozničani kažu da su dobro primljeni u smederevskoj bolnici, a danas će im se pridružiti još jedan pacijent iz Loznice, koji će se lečiti u toj ustanovi, umesto u susednom Šapcu, u tek osnovanoj kovid bolnicu, gde očigledno odlaze teži bolesnici.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)