Kovid bolnica u Požarevcu: Za 24 sata broj pacijenata sa 55 skočio na 101

D. N.

07. 07. 2020. u 13:40

U kovid bolnicu u Požarevcu za samo 24 sata broj primljenih pacijenata sa 55, skočio je na 101. Od ukupnog broja, njih 66 pristiglo je iz drugih gradova Srbije. Najviše ih je iz Beograda, ali i Užica, Valjeva, Loznice, Majdanpeka, Smederevske Palanke...

Ковид болница у Пожаревцу: За 24 сата број пацијената са 55 скочио на 101

Foto: D. Novković


- Približno polovina njih pozitivna je na kovid 19, dok se za ostale čekaju rezultati. Svi oni primljeni su sa lakšom i srednjom kliničkom slikom, ali je kod tri starija pacijenta tokom noći došlo do pogoršanja pa su oni priključeni na respiratore – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

Među pacijentima je i njih 35 iz Braničevskog okruga, od kojih je kod 27 potvrđen koronavirus. Informacije o hospitalizovanim pacijentima, uži članovi njihovih porodica mogu dobiti svakog dana, putem telefona broj 066-86-94-222. Kovid bolnica u Požarevcu počela je sa radom 6. jula na infektivnom i internom odeljenju Opšte bolnice i predstavlja „crvenu zonu“. Ona je u potpunosti odvojena od „zelene zone“, u kojoj se leče pacijenti oboleli od drugih bolesti. Kovid bolnica trenutno može da primi 230 obolelih. Ukoliko se ukaže potreba, njen kapacitet moći će da se poveća za 10 do 15 kreveta.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)