Da kultura ne zataji u vreme korone: Novi Sad posle 10 godina opet dobija bioskop i pozorište na otvorenom

J. S.

30. 06. 2020. u 18:12

NEKADA najpoznatiji bioskop i pozornica na otvorenom u Novom Sadu ponovo biti dostupni pozorišnoj i filmskoj publici. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, takav sadržaj još više dobija na značaju. Ovo je rečeno na konferenciji za novinare povodom rekonstrukcije nekadašnje Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada.

Да култура не затаји у време короне: Нови Сад после 10 година опет добија биоскоп и позориште на отвореном

FOTO: KCNS

Po rečima člana Gradskog veća za kulturu Dalibora Rožića, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je bio složen proces, a to je bio osnovni preduslov za obnovu prostora koji će proraditi posle desetogodišnje pauze.

- Novom Sadu je letnja scena KCNS veoma bitna i veoma smo zadovoljni što su se konačno stekli uslovi da se taj prostor privede nameni. Uprava za kulturu nastoji da maksimalno izađe u susret umetnicima i radnicima u kulturi, u specifičnim okolnostima zbog pandemije bolesti Kovid 19, kao i da obezbedi uslove za što bolju realizaciju programa. Mislim da Novi Sad veoma uspešno brani boje Evropske prestonice kulture, posebno zbog toga što se kulturi pristupa strateški, uz uvažavanje svih ciljnih grupa i zaista postajemo svetao primer u našoj zemlji i u regionu. – naglasio je Rožić.

Direktor KCNS Bojan Panaotović istakao je da sva novosadska pozorišta sa nestrpljenjem iščekuju da predstave održe na Letnjoj sceni. On je najavio i da će već početkom avgusta, pored scenskog, biti emitovan i filmski program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade