Da kultura ne zataji u vreme korone: Novi Sad posle 10 godina opet dobija bioskop i pozorište na otvorenom

J. S.

utorak, 30. 06. 2020. u 18:12

Да култура не затаји у време короне: Нови Сад после 10 година опет добија биоскоп и позориште на отвореном

FOTO: KCNS

NEKADA najpoznatiji bioskop i pozornica na otvorenom u Novom Sadu ponovo biti dostupni pozorišnoj i filmskoj publici. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, takav sadržaj još više dobija na značaju. Ovo je rečeno na konferenciji za novinare povodom rekonstrukcije nekadašnje Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada.

Po rečima člana Gradskog veća za kulturu Dalibora Rožića, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je bio složen proces, a to je bio osnovni preduslov za obnovu prostora koji će proraditi posle desetogodišnje pauze.

- Novom Sadu je letnja scena KCNS veoma bitna i veoma smo zadovoljni što su se konačno stekli uslovi da se taj prostor privede nameni. Uprava za kulturu nastoji da maksimalno izađe u susret umetnicima i radnicima u kulturi, u specifičnim okolnostima zbog pandemije bolesti Kovid 19, kao i da obezbedi uslove za što bolju realizaciju programa. Mislim da Novi Sad veoma uspešno brani boje Evropske prestonice kulture, posebno zbog toga što se kulturi pristupa strateški, uz uvažavanje svih ciljnih grupa i zaista postajemo svetao primer u našoj zemlji i u regionu. – naglasio je Rožić.

Direktor KCNS Bojan Panaotović istakao je da sva novosadska pozorišta sa nestrpljenjem iščekuju da predstave održe na Letnjoj sceni. On je najavio i da će već početkom avgusta, pored scenskog, biti emitovan i filmski program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)