POTEKLA VODA STUDENA: Više od 400 folklorista na smotri u Velikom Izvoru (FOTO)

S. M. J.

26. 05. 2024. u 12:04

VELIKI Izvor kod Zaječara bio je sinoć domaćin 16. Međuokružne smotre seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru.

ПОТЕКЛА ВОДА СТУДЕНА: Више од 400 фолклориста на смотри у Великом Извору (ФОТО)

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Na 16. Međuokružnoj smotri seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru,pod nazivom „Potekla voda studena“, u Velikom Izvoru kod Zaječara, učestvovalo je oko 400 folklorista iz ovog sela ali i Rgotine, Grlišta, Vražogrnca, Halova, Zvezdana, Gamzigrada i Šljivara, sa teritorije grada Zaječara.

Nastupili su i amateri iz Svrljiga, Sumrakovca u opštini Boljevac, Sikola u opštini Negotin i Mozgova u opštini Aleksinac, a gosti programa su bili članovi folklornog ansambla “Pastrina” iz Montane u susednoj Bugarskoj.

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Više od 400 folklorista u Velikom Izvoru

Selektor Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije, Zoran Katić za Smotru folklornih ansambala sela Srbije, koja će biti održana u Kličevcu, predložio je kulturno – umetnička druptva:  ”Stojan Nikolić Čile” iz Velikog Izvora, “Đura Jakšić” iz Sumrakovca i “Bukovik” iz Mozgova.

Za Sabor narodnog stvralaštva Srbije u Gornjem Milanovcu Katić je preporučio KUD “Graničar” iz Halova i KUD “Božur” iz Zvezdana.

Organizator smotre, koju je u ime pokrovitelja manifestacije otvorio pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)