KARAVAN KRENUO IZ SOMBORA: Počela nova akcija bezbednosti saobraćaja

J. L.

23. 05. 2024. u 16:42

U Somboru na Trgu Svetog trojstva danas je počeo Karavan bezbednosti saobraćaja, sa ciljem da se podigne svest građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa radi unapređenja bezbednosti na putevima. 

КАРАВАН КРЕНУО ИЗ СОМБОРА: Почела нова акција безбедности саобраћаја

Foto:Grad Sombor

Karavan bezbednosti saobraćaja otvorio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ističući da je cilj ovog projekta da u direktnom kontaktu sa građanima doprinese unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju.

-Saobraćaj je jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života. Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote - poručio je Dačić. - Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda, često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo zagarantovano i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti. Naprotiv, za saobraćajnu nezgodu dovoljan je jedan trenutak nepažnje.

Po rečima Milana Nikolića, generalnog sekretara Auto-moto saveza Srbije građani će kroz zabavu i igru, naučiti i podsetiti se svih saobraćajnih propisa.

-Na drugoj strani imamo primere vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama, kao podsetnik kakvu koncentraciju i odgovornost zahteva učestvovanje u saobraćaju, bilo da je reč o pešacima, biciklistima ili vozačima automobila. Auto-moto savez Srbije duže od 50 godina organizuje takmičenje o poznavanju saobraćajnih propisa „Šta znaš o saobraćaju“, a poslednje dve godine naši mališani su prvaci Evrope – rekao je Milan Nikolić.

Karavan bezbednosti saobraćaja sastoji se od brojnih radionica, predavanja, javnih časova o bezbednosti saobraćaja na putevima, a nakon Sombora, tokom maja i juna, putovati u Bor, Kruševac, Valjevo, Novi Pazar i Pirot.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!