STICANJE NOVIH ZNANJA: Lazini dani posvećeni zdravstvu održani u Šapcu (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

23. 05. 2024. u 16:37

DVODNEVNA stručna manifestacija ,,Lazini dani” danas je svečano otvorena u šabačkom hotelu ,,Sloboda”.

СТИЦАЊЕ НОВИХ ЗНАЊА: Лазини дани посвећени здравству одржани у Шапцу (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Tradicionalno, 46. put, u organizaciji Srpsko lekarskog društva - podružnice Šabac, ovaj grad je centar okupljanja profesora i lekara iz cele Srbije, koji će tokom dva dana imati priliku da razmene iskustva i znanja iz različitih oblasti medicine.

Manifestacija je započeta polaganjem venaca na spomenik Laze K. Lazarevića koji je podignut 1990. godine u Gospodar Jevremovoj ulici.

Prilikom otvaranja, prisutne je pozdravio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, rekavši da mu je zadovoljstvo da u čast velikana srpske medicine i književnosti, Šapčanina, Laze K. Lazarevića, otvori ovu manifestaciju.

- Snažno verujemo da su ovakvi skupovi važan korak u sticanju novih znanja koja će biti primenjena u najhumanijem interesu profesije za koju su se opredelili. Grad Šabac će uvek stati iza njih. Želimo da našim sugrađanima omogućimo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu i za to su nam potrebni dobri lekari i celokupna zdravstvena profesija - poručio je gradonačelnik Pajić.

Predsednica Srpskog lekarskog društva - podružnice Šabac prim. dr Ljiljana Stanimirović podsetila je na Lazino zalaganje u podružnici, odnosno u razvoju Srpskog lekarskog društva.

- Mi Lazi mnogo dugujemo, kao čoveku, kao književniku i kao lekaru. Rođen je u našem gradu, a poznat je u celom svetu. Bio je aktivni član Srpsko lekarskog društva, lečio je, pisao radove i na taj način davao i svoj naučni doprinos. Potrudili smo se da ove godine budu zastupljene teme iz različitih oblasti. Akcenat će svakako biti na kardiologiji i internoj medicini - navela je Ljiljana Stanimirović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)